Медведев срази Клижан и намери място на полуфиналите в София

от в 19:19 на 08.02.2019
В
 

Третият поставен Даниил Медведев се справи с непредвидимия Мартин Клижан след 6:4 6:2.

Двубоят стартира кошмарно за Клижан, който след страхотен форхенд върху линията на неговия съперник, трябваше да спасява три поредни брейкбола. Словакът се справи със задачата, а в хода на гейма отрази общо шест възможности за пробив.

Даниил нямаше такива проблеми и взе бързо откриващия си сервис гейм, а от седмия път "стомната" на Клижан се счупи и той изостана с брейк.

Мартин започна лека-полека да се нагажда към руския си съперник и все по-често завършваше точките на мрежата, което му носеше успех в неговите подавания.

При 3:5 обаче словакът отново се вкара по подобие на началото на сблъсъка в маратонски гейм, а този път Даниил се пребори за него и с хубав минаващ удар от бекхенд си гарантира спечелването на сета.

Грешките в играта на Клижан продължиха да изобилстват и той бе пробит още в дебютния си сервис гейм в частта. При 15:40 имаше спорен момент, тъй като по-зафно ранкираниятот двамата играчи оттигра чудесно стоп-воле и остана впечатление, че топката отскочи два пъти от корта, но това остана незабелязано от съдийката на стола, а в изблик  на гняв от това, словакът опустоши ракетата си.

Този момент се оказа и преломен в срещата, защото Мартин тотално изгуби фокуса си, а Медведев просто трябваше да вкарва топката и да чака поредната грешка, която винаги идваше.

Така руснакът се класира за полуфиналната фаза и ще играе утре не преди 18:00 с Гаел Монфис или Стефанос Циципас.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев срази Клижан и намери място на полуфиналите в София В

Коментари





Следвайте ни в Facebook