Медведев: Тук сме, за да спрем Джокович, и знаем, че можем да го постигнем

от в 15:37 на 28.08.2021
Мирела Николова

Дни преди началото на последния турнир от Големия шлем за годината всички погледи са вперени в Ню Йорк, а големият въпрос, който всички си задаваме, е ще успее ли Новак Джокович да стори нещо историческо, превръщайки се в първия тенисист от 1969-а година насам, който успява да оформи "Календарен Голям шлем", или някой от младите играчи ще го спре по пътя му към величие. Точно на това се надява Даниил Медведев, който по време на пресконференцията си преди старта на US Open коментира заяви, че играчи като него, Зверев и Циципас са готови да развалят сметките на световния №1.

"Сигурен съм, че Новак иска да спечели 45 титли от Шлема и да играе до 55 години, но ние сме тук, за да се опитаме да достигнем нивото му и да го победим, да не му позволим да спечели US Open. Всички знаем обаче, че Новак е изключително силен играч, един от най-добрите в историята, и неслучайно е големият фаворит във всеки един турнир, в който участва.

Вярваме, че можем да го постигнем. Нека си припомним полуфинала на Олимпийските игри, когато Ноле водеше със сет и пробив, но Саша успя да покаже невероятна игра и го победи. Към това трябва да се стремим винаги срещу Джокович", каза руснакът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Тук сме, за да спрем Джокович, и знаем, че можем да го постигнем Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook