Медведев: Условията в Шанхай облагодетелстват и дават предимство на Алкарас и Синер

от в 08:18 на 08.10.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев разкри, че условията на Мастърса в Шанхай дават предимство на Карлос Алкарас и Яник Синер. Руснакът през цялата седмица критикува сериозно топките, с които се играе на турнира и настоява, че тяхното качество не е достойно за подобна голяма надпревара.

Медведев изхаби особено много нерви по време на миналия си мач с Матео Арналди, когато на 2 пъти трябваше да прикрие устата си, докато обижда главния съдия Мануел Месина, който не се впечатли особено от недовослтвото на бившия номер едно и единствената му реакция беше да го санкционира с наказателна точка.

Впоследствие петият поставен демонстрира своя прословут сарказъм и написа "хубави топки" върху камерата след своята победа и обясни пред медиите защо самият той трудно може да играе в подобни условия и каков е предимството в турнира на световния номер едно и две пред всички останали:

"Не смятам че някой променя играта си заради топките. Мисля, че тези условия облагодетелстват играчите, които могат да генерират сила от подобна "мъртви топки" (топки, които не летят). Някои се справят по-добре в подобна ситуация, а други не чак толкова.

Всъщност играчите справящи се най-добре с този вид топки, са и двамата най-добри играчи в света. Сигурен съм, че Карлос и Яник щяха да бъдат основните фаворити в Шанхай и без тези топки, но те им дават допълнително предимство и ги облагодетелства, защото единствено те двамата може да генерират огромна сила в ударите си, независимо от въпросната ситуация.

Аз се опитвам да извлека тази сила, която ми липсва от най-ранна възраст, но гледам да се боря с наличното. Просто структурата на тялото ми не позволява да играя по този начин. Правил съм различни тестове на мускулите си и резултатите показват, че ми липсва експлозивност, което не ми позволява да генерирам особено висока скорост в ударите си, когато топката е спряла. Все пак засега не играя лошо, продължавам да се боря и искам да стигна до края" - сподели бившият шампион от US Open по време на последното си интервю на корта.

Източник: Tennis 365

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев: Условията в Шанхай облагодетелстват и дават предимство на Алкарас и Синер Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | карлос алкарас | любопитно | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook