Медведев: В Торонто си върнах увереността, имам високи очаквания към Синсинати и Ню Йорк

от в 13:24 на 16.08.2021
Мирела Николова

След блестящо представяне в хода на целия Мастърс турнир в Торонто Даниил Медведев заслужи своята четвърта титла от подобен ранг надпревари, след като на финала сломи 211-сантиметровия Райли Опелка. С този си триумф руснакът защити реномето си на един от най-силно представящите се тенисисти на твърди кортове, като за това свидетелства фактът, че е завоювал 11 от своите 12 трофеи от АТР именно на хард. Сега световният №2 гледа уверено към Мастърса в Синсинати, където е бивш шампион от 2019 година, а какви са очакванията и целите му през този сезон, Медведев обясни в интервюто си след края на финалния двубой.

„Определено ми харесва да набирам инерция преди големите състезания. Спомням си миналата година, когато спечелих Мастърса в Париж, след което и турнира на 8-те най-добри за сезона в Лондон - мисля, че бях в серия от 20 поредни победи преди финала на Australian Open, което е огромно постижение. Наистина съм щастлив от това.

Сега предстои надпреварата в Синсинати, която също е от сериите Мастърс 1000, а аз съм все още съм млад и не изпитвам изтощение от изминалата седмица в Торонто. През следващите няколко дни ще обърна внимание на физическите тренировки, за да подготвя тялото си възможно най-добре, но също така и да го запазя за US Open. Възнамерявам да дам всичко от себе си и в Синсинати, защото по този начин ще успея да натрупам увереност преди Откритото първенство на САЩ."

Медведев сподели, че титлата в Канада му е помогнала да си възвърне изгубеното самочувствие след поражението си от Пабло Кареньо Буста в четвъртфиналите на Олимпийските игри. "Загубата в Токио беше една от най-тежките в кариерата ми, тъй като наистина исках да представя страната си подобаващо. Не успях да покажа най-доброто от себе си и разбира се, това може да повлияе негативно на следващите турнири в календара, затова съм щастлив, че триумфирах тук."

Относно възходите и паденията, които неминуемо съпътстват кариерата на всеки един играч в Тура, Даниил обясни, че ако загуби рано в Синсинати, сладостта от победата в Торонто би се изгубила и допълни още: "Това е тенисът, ала в момента съм истински щастлив от развоя на тази седмица - имах трудни мачове пред себе си, изиграх добър полуфинал, на финала също се представих отлично и имах контрола върху събитията, с изключение на няколко момента. Надявам се да запазя устрема си и очаквам да пренеса чудесната си игра в Синсинати и Ню Йорк. Направих го преди 2 години, нека видим дали ще успея да го повторя и сега."

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев: В Торонто си върнах увереността, имам високи очаквания към Синсинати и Ню Йорк Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | интервю | любопитно | синсинати | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook