Медведев: WTA постъпиха смело, но се състезаваме и в други страни с политически проблеми

от в 17:15 на 03.12.2021
Диана Андреева

Изчезването на Пен Шуай и несигурността около безопасността й предизвикаха сериозен отзвук в социалните мрежи. Често пъти в последният един месец състезателите изразяваха съпричастността си към бившата шамипонка от Големия шлем, както и към нейните бизки. Сега темата е дори още по-често обсъждана, тъй като през вчерашния ден WTA обявиха, че официално отменят всички тенис събития в Китай от календара. 

Това решение предизвика вълна от реакции от феновете на спорта и състезателите. Даниил Медведев също бе попитан по време на пресконференцията след поредния успех на Русия на Купа Дейвис относно позицията си в този комфликт. Световният номер две, за разлика от част от своите колеги, се дистанцира от критиката към управляващите, като ето какви точно бяха думите му:

„Това, което всички искаме да раберем, е дали Пен Шуай наистина е в безопасност, което до момента не е официално потвърдено. Направеното от WTA е сериозно и изпраща силно послание, тъй като те поставиха икономическите си интереси на заден план. Няма конкретно решение на подобен проблем. Много хора критикуват ATP заради това, че все още не са предприели нещо подобно, но аз ще се въздържа от такива оценки, тъй като има множество гледни точки. Това, което Стив Саймън направи, беш смело, защото WTA със сигурност ще загуби сериозно количество пари заради липсата на турнири в Китай.

Следващите турнири в Китай са чак след една година и дотогава очаквам казусът да бъде разрешен и ще е напълно ясно какво се случва с Пен Шуай. Предполагам, че по това време всичко вече ще е приключило. Ако трябваше да играя там след седмица, щях да се чувствам некомфортно, но трябва да почакаме и да видим как ще се развие ситуацията. Освен това е факт, че се състезаваме и в други страни, където има политически проблеми“ – завърши Медведев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: WTA постъпиха смело, но се състезаваме и в други страни с политически проблеми Диана Андреева
Теми:  
wta | даниил медведев | медведев | пен шуай

Коментари





Следвайте ни в Facebook