Медведев за 5-те загуби от Синер: Не се страхувам от него; подготвил съм нова тактика

от в 10:35 на 09.07.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев изглежда готов за предизвикателството наречено Яник Синер. Руснакът се чувстваше много комфортно в това съперничество и беше непобеден от италианеца в първите им 6 мача, но в момента световният номер едно е в серия от 5 последователни успеха срещу бившия шампион от US Open. Медведев обаче явно не се тревожи от този факт и изложи своите аргументи защо би могъл да се поздрави с триумф през днешния ден в 1/4-финалите на Уимбълдън.

"Забавното е, че 4 от тези 5 срещи бяха изключително оспорвани. Дали може да се каже, че нямах късмет? Вероятно, да, но вече се случи твърде много пъти и явно не е само това. Последният път вече ме победи изключително убедително. Сега ще играем за пръв път на трева и този път ще изляза с друга тактика.

Този път сервисът ще има много голяма роля, така че ще бъде добре да направя възможно най-много асове. Ще изляза с нещо ново, за да му създам проблеми и да го изненадам. Той ще направи същото, което е предпоставка за страхотен мач и ще дам най-доброто себе си да го спечеля.

Малките детайли правят голяма разлика в тениса. Всички бяха шокирани, когато Яник се появи на сцената и видяха колко мощно може да удря топката от всеки един ъгъл на корта. Тогава обаче той пропускаше много повече и това водеше до загуби. Освен това има сериозно подобрение в неговия сервис. Всичко това го направ номер едно в света. Статитистически играя много добре срещу водачи в световната ранглиста.  Дано това да ми помогне (смее се).

Може в момента да е по-трудно да се играе с Яник, отколкото преди, но вече казах, че мачовете ни бяха много оспорвани и имах своите шансове. Не се чувствам далеч от неговото ниво и не се страхувам от това да играем" - разкри бившият номер едно на последната си пресконференция.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев за 5-те загуби от Синер: Не се страхувам от него; подготвил съм нова тактика Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | уимбълдън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook