Медведев за ATP Finals: Тази година трябва да бъда по-добър

от в 14:24 на 15.11.2020
Димитър Беловски

Данил Медведев ще търси първата си победа на Финалите на ATP в Лондон. Руснакът дебютира миналата година в надпреварата, но загуби и трите си мача в групата си и отпадна бързо от турнира.

Сега обаче изглежда, че 24-годишният руснак е повече от подготвен, тъй като само преди седмица стана шампион на Мастърса в Париж.

„Всеки турнир, на който си играл преди е много важен. Успях да спечеля всички двубои в Париж, показвайки добър тенис, така че имам увереност, в това което правя на корта“, заяви Медведев пред Tennis TV.

Въпреки страхотната си форма, в която руснакът се намира, той очаква трудно предизвикателство.

„Дори да показваш добър тенис, понякога това не е достатъчно. Трябва да можеш да удържаш във важните моменти, което не правех миналата година. Тази трябва да бъда по-добър. Това е единственият турнир от годината, в който трябва да играеш с играчи от топ 10 няколко поредни пъти. Трябва да бъдеш добър от първата до последната точка“, посочи руснакът.

Медведев спомена и фактът, че Николай Давиденко е спечелил първото издание на ATP Finals в Лондон и вярва, че последното издание също може да бъде спечелено от руснак, тъй като освен той на турнира ще играе и Андрей Рубльов.

„Видях как Давиденко спечели първото издание в Лондон, така че се надявам и последното да бъде спечелено от руснак. Мисля, че е възможно. Не се случва често дадена страна да има двама представители тук. Това е страхотно за руския тенис. Надявам се да се срещнем по-нататък в турнира. Ние сме в различни групи и това би означавало, че и двамата сме се представили добре“, завърши Медведев.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев за ATP Finals: Тази година трябва да бъда по-добър Димитър Беловски
Теми:  
atp finals | данил медведев | лондон | Лондон Мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook