Медведев за двубоя с Григор: Това поражение далеч не е краят на света

от в 18:21 на 14.10.2021
Тея Кръстева

През вчерашния ден Григор Димитров записа една от най-сладките победи в кариерата си, след като изкова фамозен обрат срещу световния номер 2 Даниил Медведев, наваксвайки пасив от сет и два пробива. По този начин Димитров достигна за пръв път до четвъртфиналите на Мастърс турнира Индиън Уелс, а с успеха си гарантира челната позиция в световната ранглиста на Новак Джокович до края на сезон 2021-а.

А ето какво сподели Медведев след допуснатото поражение:

Не мисля, че подобно нещо може да се случи на турнир от Големия шлем, а и не определям тази загуба като края на света. Ако това беше финал на Мейджър надпревара, със сигурност щях да бъда по-строг със себе си. Не сме обсъждали ситуацията с треньора ми, но мисля, че самият аз виждам причините за отпадането си, и не считам, че това е краят. Разбира се, ако това беше двубой от Шлема, щях да го приема много по-трудно, но в тениса има много различни турнири. Ще продължа да работя над играта си и ще дам всичко от себе си догодина, защото обичам Индиън Уелс.

Забелязах, че Григор беше уморен в третия сет, затова не спрях да се боря дори когато резултатът беше 5:1 в негова полза. Искам да спечеля всеки мач, независимо как се е развил той до момента. Затова продължих да оказвам натиск на съперника си. Дадох всичко от себе си, но при 5:3 Григор бе просто непробиваем.

Вероятно можех да играя по-убедително в някои моменти и да спечеля. Тенисът е разнообразна игра, състояща се от много компоненти, но няма нищо конкретно, което води до загуба или до победа. Просто трябваше да играя 100 пъти по-добре." - бе цитиран световният номер 2 Даниил Медведев от АТП.

Източник: GoTennis


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев за двубоя с Григор: Това поражение далеч не е краят на света Тея Кръстева
Теми:  
atp | григор димитров | даниил медведев | индиън уелс | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook