Медведев за Джокович: Опитвам се да се уча от него

от в 15:30 на 04.12.2021
Тея Кръстева

Отборната надпревара Davis Cup е към своя край, като към момента се решава и вторият финалист в турнира. На полуфиналите са противопоставени отборите на Германия и на Руската федерация, като победителят от тях ще се изправи срещу отбора на Хърватия.

По време на турнира световният номер 2 Даниил Медведев бе помолен в социалните мрежи на Davis Cup да изгради перфектния според неговите представи тенисист, като разграничи 8 категории - бекхенд, форхенд, талант, психика, атлетизъм, сервис, ретур и забавление.

За никого не е тайна, че Медведев винаги се е възхищавал на водача в световната ранглиста - Новак Джокович, с когото са добри приятели, но истински врагове на корта. Съвсем логично името на Новак не липсваше в класацията на Даниил, като руснакът го постави в половинага от категориите:

  • Най-добър бекхенд: "Мисля си, че неговият е един от най-добрите бекхенди в историята."
  • Най-атлетичен играч: "Просто заради начина, по който се държи на корта в напрегнати ситуации. Той е невероятен и се опитвам да се уча от него."
  • Най-издръжлив физически играч: "Играли сме тежки мачове помежду си и точно когато си мисля, че е уморен, с нов прилив на сили Новак започва да тича, да тича и да тича, а на следващия ден е готов да направи абсолютно същото."
  • Най-добър ретур: "Може да поставите Джокович в много категории, а неговият ретур е наистина нещо специално."

За най-добър форхенд Медведев оприличи този на сънародника си Андрей Рубльов, описвайки го като "бомба", а за най-талантлив тенисист руснакът посочи Карлос Алкарас Гарфия и Янеик Синер.

Източник: TennisHead

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев за Джокович: Опитвам се да се уча от него Тея Кръстева
Теми:  
данил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook