Медведев за Григор: Той е много тежък опонент, трябва да дам най-доброто от себе си

от в 23:37 на 18.08.2021
Мирела Николова

След два блестящо проведени мача в хода на Мастърс надпреварата в Синсинати дотук най-добрият ни тенисист Григор Димитров намери място в осминафиналната фаза, където го очаква шампионът от миналата седмица в Торонто и топ поставеният в схемата Даниил Медведев. С днешния успех руснакът удължи победната си серия, постигайки шеста поредна победа.

Предстоящият осминафинален мач ще бъде сблъсък между двама бивши шампиони на турнира, като към този момент предимството в преките им двубои е на страната на Медведев, който е триумфирал два пъти в техните три изиграни срещи досега. Единствената победа на Димитров датира от първия им двубой през 2017-а година на турнира в Куинс, като оттогава насам настоящият световен №2 няма загуба срещу българина, след като го побеждава във Вашингтон по-късно същата година и на US Open през 2019-а.

След първия си мач в Синсинати днес Даниил коментира очакванията си за предстоящия сблъсък с нашия сънародник, а ето и какво точно каза той:

"Григор победи двама много класни играчи в първите два кръга. Той самият е много тежък опонент - играл съм срещу него на полуфинал на турнир от Големия шлем, което е достатъчно показателно. Трябва да дам най-доброто от себе си, за да победя, и се надявам да го направя."

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев за Григор: Той е много тежък опонент, трябва да дам най-доброто от себе си Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | даниил медведев | интервю | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook