Медведев за избухванията си в ИУ: Поведението ми бе незряло; искам да бъда запомнен с друго

от в 17:46 на 15.03.2023
Калоян Соколов

"Този корт е позор за спорта. Трябва да ни бъде забранено да играем на подобно нещо. От ATP твърдят, че това е твърда настилка, но аз съм специалист на хард и ви казвам, че те лъжат. Смятам да отида до тоалетна, но няма да бързам. Ще бъда също толкова бавен, колкото този отвратителен корт. Щом ме принуждавате да играя тук, то имам право да се държа, както си поискам" - това бяха само част от коментарите на Даниил Медведев по време на вчерашния му двубой срещу Александър Зверев от осминафиналите на Мастърса в Индиън Уелс.

Руснакът се оплаква през цялата седмица от настилката и неколкократно вече губи контрол над емоциите си, но съумява да се концентрира в най-важните моменти и засега поддържа жива серията си от 17 поредни победи. Самият бивш номер едно пък не се поколеба да признае, че не е горд с поведението си от началото на турнира и не скри, че работи върху това да ограничи нервните си изблици в двубоите:

"Поведението ми на корта в последните два мача беше незряло. Какво повече да ви кажа? Говорим за високо интензивен спорт, в който напрежението е огромно и си напълно сам на корта, така че понякога просто превъртам. Някои играчи се справят по-добре с емоциите от други и аз определено спадам в графата на по-лабилните. Винаги съм притежавал буен характер, но работя върху тази своя черта и смятам, че имам много голям напредък, ако направим съпоставки с ранните ми години в Тура. Никога не съм имал проблем с това да признавам грешките си и ще се старая да не допускам подобни ситуации в кариерата си занапред, защото ми се иска да бъда запомнен заради постиженията си като тенисист и с хубавите черти от моята същност, а не с избухванията ми по време на мачовете" - призна Медведев.

Източник: Tennis365

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев за избухванията си в ИУ: Поведението ми бе незряло; искам да бъда запомнен с друго Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | индиън уелс | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook