Медведев за предстоящия финал: Надявам се да накарам историята отново да почака

от в 11:24 на 29.01.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев вече ясно заяви, че е явният лидер на новото тенис поколение и показва невероятна стабилност в игрови и ментален аспект. Световният номер две е първият тенисист, който веднага достига до "мейджър" финал, след като е спечелил дебютната си титла на това ниво и изглежда напълно непоклатим. Сега обаче му предстои решителен двубой за трофея на Аустрелиън Оупън, в който негов съперник ще бъде Рафаел Надал, а ето и какви са мислите на руснака по отношение на предстоящото предизвикателство:

За предстоящия финал:

- Тепърва трябва да обсъдя тактиката с треньора си. Имам негативен опит от миналогодишния финал в Мелбърн и ще се опитам да бъда значително по-готов и да дам всичко от себе си на корта. Ясно е, че Надал е един от най-борбените състезатели в Тура, така че очаквам тежка физическа битка. Рафа обича да въвлича съперниците си в дълги разигравания, а аз също нямам нищо против подобен тип игра и вероятно ни очаква един много дълъг мач.

За значението на възможното рекордно постижение от страна на Надал - 21 титли от Шлема:

- Честно казано не съм повлиян от това, че той може да постигне нещо историческо. Тази битка е изцяло негова, докато аз мога да се разгранича от нея и да играя без никакво напрежение. Наясно съм какво може да постигне Надал, както и бях наясно с перспективите пред Джокович в Ню Йорк, само че гледам да се разгранича и просто да се състезавам за моята "скромна" втора титла от Шлема.

За чувството да играеш срещу подобна легенда на финала:

- Спомням си как като дете заставах срещу стената и си представях, че играя финали срещу Роджър и Рафа, а сега наистина имам възможността да се състезавам с тях за най-големите титли. Уважавам безкрайно много Надал, тъй като винаги е способен да увладее емоциите си, което е изключително трудно за мен, макар че работя по въпроса. В неделя ще е задължително да покажа 100% от възможностите си, ако искам да имам шанс за победа и дано накарам историята отново да почака.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев за предстоящия финал: Надявам се да накарам историята отново да почака Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | даниил медведев | интервюта | Пресконференции | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook