Медведев за ролята си на номер 1: Напрежението е огромно, но искам да се докажа

от в 13:22 на 12.03.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев зае първата позиция в световната ранглиста, след като Новак Джокович допусна изненадваща загуба от квалификанта Иржи Весели на четвъртфиналите в Дубай и така сдаде водещата позиция за пръв път от 86 седмици насам. Това до голяма степен се случи благодарение на депортирането на сърбина от Мелбърн, което му попречи да защитава миналогодишния си трофей, но по никакъв начин не трябва да омаловажаваме постижението на руснака, чието представяне е повече от впечатляващо през последните три сезона.

В момента Медведев е в Индиън Уелс, където е поставен под номер едно на Мастърс турнира в Калифорнийския град и ще се опита да завоюва първи трофей през сезона, защото до момента е допуснал две поражения от Рафаел Надал и определено ще иска да вземе реванш от испанеца. Вчера пък първата ракета на света даде задължителната си пресконференция, в която разказа за емоциите след загубата на финала в Мелбърн, както и за усещането да няма никой над него в класацията на ATP:

"Загубата в Австралия ме направи далеч по-зрял тенисист. Разбрах как все още има множество компоненти за подобрение в моята игра. Участието ми в Акапулко беше напълно осъзнато решение, тъй като вече беше минало достатъчно време от приключването на Аустрелиън Оупън, но спомените все още нахлуваха в моето съзнание и ме преследваха сериозно, когато отново трябваше да се изправя срещу Рафа. Нещо не беше наред с енергията ми в този мач, така че определено случилото се оказа влияние върху развоя на срещата. Сега ми предстои да участвам в първото си състезание от позицията на световен номер едно и напрежението е огромно, но същевременно изпитвам и огромна мотивация да докажа, че заслужавам да заемам тази позиция - завърши шампионът от US Open.

Източник: Sportskeeda

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев за ролята си на номер 1: Напрежението е огромно, но искам да се докажа Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | индиън уелс | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook