Медведев за шансовете си срещу Алкарас: Дори Надал е губил на клей; всеки е победим

от в 08:06 на 08.09.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев поизгуби инерция, откакто спечели Мастърса в Рим и разочароваше с представянето си в сезона на твърди кортове до началото на US Open, но бившият шампион намери най-добрата си игра точно навреме и самият той оцени с 10 от 10 своето моменто състояние.

Днес обаче руснакът ще трябва да премери сили със световния номер едно Карлос Алкарас, който го разгроми при предишните им две срещи през сезона и е считан за огромен фаворит в предстоящата среща, само че третият поставен изглежда вярва в своите възможности и е готов да опровергае предварителните очаквания.

"Toва, което го прави толкова труден за побеждаване е, че той притежава всеки един удар. Той има повече сила от всички останали. 97 процента от играчите изпитват сериозни трудности да направят завършващ удар срещу мен, защото аз винаги съм на точното място и правя всичко възможно, за да върна топката обратно в корта. Той обаче може да го направи, тъй като притежава невероятна мощ и е способен да нанася форхенд уинъри със 160 километра час. Повечето от нас не можем да достигнем до подобна скорост, колкото и да се опитваме.

Той се справя отлично с форхенда, бекхенда, слайса и късите топки. Има абсолютно всичко в играта, но в тениса винаги има начин да победиш даден съперник. Хората побеждават Новак, побеждава даже Рафа на клей, което е почти невъзможно, но някои играчи са го правили, така че същото важи и за Карлос. Всеки е победим в дадени дни.

Всеки път ще се опитвам да спечеля, когато играя срещу Алкарас. Нужно е да сервирам значително по-добре, отколкото в предишните ни мачове. Ще се наложи да насочвам сервиса си и своите удар значително по-блио до линиите, както и да бъда концентриран през 100 процента от времето, за да имам шансове.

Източник: Tennis Up To Date

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев за шансовете си срещу Алкарас: Дори Надал е губил на клей; всеки е победим Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | интервюта | карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook