Медведев за спечелване на титла от Шлема: ,,Все още е трудно"

от в 11:02 на 19.05.2020
Анисия Стоева


Световният номер пет Данийл Медведев беше само на няколко точки от спечелването на Откритото първенство на САЩ през 2019. През този период от сезона той беше набрал скорост за класиране на Финалите в Лондон, като в крайна сметка си осигури мястото на Мастърса в Париж.

Неотдавна руският талант разказа за това пред “We are tennis”. Медведев беше попитан кога нови лица ще започнат да печелят титли от Шлема. Тъй като сезонът е в застой, заради пандемията, Данийл смята, че ще бъде много трудно да има нов шампион тази година. Също така сподели, че да играеш тенис в ерата на Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал прави задачата невъзможна поне за следващите месеци.

Медведев

 

,, Зависи от периода, в който ще се възобнови сезона. Например, ако започнем по времето на Ролан Гарос, е почти невъзможно да имаме нов шампион. Не мога да говоря за всички от ,,Новата генерация”, но моята цел е да дам максимума, за да печеля срещите си”.

Той сподели и още, че ,,на турнир от Шлема трябва да спечелиш седем поредни мача, но е все още много трудно, особено с Голямата тройка, които още се състезават. Но изиграваме мачовете си, опитваме”.

Медведев

Руснакът се върна назад до болезнената загуба от Надал на финала на US Open миналата година. След като беше загубил първите два сета, той направи шампионския мач изключително труден за Надал, след като спечели следващите две части и продължи да прави играта опасна за Рафаел.

Медведев

,,Беше невероятен мач. Бях много разочарован след загубата ми, защото не обичам да губя. Много хора се свързаха с мен, за да ме поздравят; да ми кажат, че аз съм истинския победител, за което не бях съгласен, тъй като, ако бях наистина, сега щях да държа титлата”- с това приключи Медведев.

Заключителният сет беше истинско влакче на ужасите за испанеца, който получаваше предупреждения за бавно изпълнение на начален удар, а Медведев покриваше цялата площ. Беше истински трилър за публиката в Ню Йорк и милионите пред екраните. Двамата се бориха нечовешки.

Медведев

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев за спечелване на титла от Шлема: ,,Все още е трудно" Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook