Медведев за тайната на обрата: Помислих си какво би сторил Джокович в такъв момент

от в 15:33 на 26.01.2022
Мирела Николова

Даниил Медведев за пореден път демонстрира невероятен характер в четвъртфиналния си двубой срещу Феликс Оже-Алиасим и сътвори първия обрат от 0:2 до 3:2 на тазгодишното Открито първенство на Австралия. Руснакът бе притиснат до стената и в третия сет дори трябваше да спасява мачбол, но точно тогава той изпълни сервис с 213 км/ч и впоследствие успя да направи пълен обрат, за да си гарантира място на втори пореден полуфинал в Мелбърн.

"Нямам никаква идея как успях да обърна този двубой. Ако говорим за мачбола, в онзи момент успях благодарение на това, че изпълних чудесен сервис, тъй като на втори начален удар никога не можеш да знаеш какво ще се случи. Относно за мача като цяло - винаги излизам на корта със сак, пълен с хиляди дрехи, а сега, както можете да видите, е почти празен, така че сами можете да си направите изводите за мача", каза руснакът в интервюто си на корта минути след успеха си.

Относно това какво е минало през главата му, когато е изоставал с 0:2 сета, световният №2 разкри, че е почерпил мотивация от Новак Джокович:

"Не играех най-добрия си тенис, докато Феликс беше невероятен. Притискаше ме максимално, беше навсякъде по корта. Не знаех какво точно трябва да направя и ако трябва да съм честен, си казах: "Какво би направил Джокович в такова положение?". Това беше първото нещо, което си помислих, тъй като е един от най-великите тенисисти за всички времена, заедно с Роджър и Рафа, и е печелил множество такива мачове в кариерата си.

Исках да накарам опонента ми да работи допълнително, независимо от резултата. Борих се до последната точка и успях. Повиших нивото си с течение на времето и нещата се промениха съвсем в тайбрека, когато бе затворен покривът. В онзи момент усетих, че започвам да играя значително по-добре", добави още Медведев.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев за тайната на обрата: Помислих си какво би сторил Джокович в такъв момент Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | даниил медведев | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook