Медведев: Забавно е как отново мога да попреча на някого да спечели 21-ви Шлем

от в 13:49 на 28.01.2022
Мирела Николова

Даниил Медведев отново показа великолепна игра в Мелбърн и за втора поредна година ще спори за титлата на Аустрелиън Оупън, след като днес се справи със съпротивата на Стефанос Циципас и си осигури финален сблъсък срещу Рафаел Надал, който преследва рекорден 21-ви трофей от Големия шлем. В интервюто си на корта след победата руснакът не скри радостта си от развръзката на днешния полуфинал, като също така коментира възможността, която има пред себе си да спре още един играч по пътя му към рекордна "мейджър" титла.

Поздравления, Даниил, отново си на финал на Аустрелиън Оупън! Нека да започнем с емоциите в този мач. И двамата се бяхте разгорещили силно, но сякаш това ти помогна.

- Честно казано, не мисля, че негативните емоции могат да ми бъдат от полза. Многократно съм губил мачове заради това, тъй като по този начин губиш концентрация и това пречи на играта ти, но вече съм си научил урока. След избухването си казах: "Това беше грешка, не трябваше да го правиш", но имах късмет бързо да си върна фокуса върху играта и енергията в мача. Дадох най-доброто в това да не позволя на емоциите да ме завладеят, и мисля, че се получи.

Със Стефанос днес бяхте много равностойни. Кое беше нещото, което направи разликата между двамата?

- На няколко пъти усетих, че съм близо до това, което искам да постигна, но ми липсва нещо. При 5:4 в третия сет съумях да се захвана за гейма и да уловя момента, за да намеря липсващото парче от пъзела. Точно тогава Циципас изпита колебания и нивото му спадна. Аз видях това и се възползвах от възможността си да взема контрол върху мача.

Точно 2 часа и 30 минути от началото на мача.  Последният ти двубой беше почти два пъти по-дълга. Как успя да се възстановиш?

- След мача си с Феликс едва се движех, не знаех дали ще се възстановя за следващата среща. Тази сутрин обаче отворих очи и си казах: "Е, не е толкова зле". Днес определено бях по-уморен от обикновено и се радвам, че не трябваше да играя 5 часа отново.

Миналата година беше финалист тук, но вече имаш една титла от Шлема. Сега ще се опиташ да го направиш отново. Какво ще опиташ да извлечеш от опита, който вече притежаваш от Ню Йорк?

- Отново ще играя срещу един от най-великите играчи и е забавно, че пак ще играя срещу някой тенисист, който преследва 21-вата си "мейджър" титла. Не знам кого е подкрепял на финала на US Open, но съм убеден, че Рафа е проследил мача. Предполагам, че сега Новак също ще гледа.

Финалите в Шлема винаги са били нещо много специално и разбира се, че си спомням финала с Рафа на US Open 2019, тъй като това беше първият път, когато спорих за титла от подобна категория и играхме близо 5 часа. Оттогава сме имали още няколко срещи помежду си, а сега мога да кажа, че съм готов да се изправя отново срещу него и ще дам всичко от себе си, за да спечеля този двубой.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Забавно е как отново мога да попреча на някого да спечели 21-ви Шлем Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | даниил медведев | интервю | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook