Медведев: Жестът на Педро беше много класен, но изглеждаше като фен на Рафа

от в 12:51 на 07.05.2024
Елеонора Александрова

Двубоят между Рафаел Надал и Педро Качин в Мадрид ще бъде запомнен, като един от най-интригуващите в испанската столица. Той бе спечелен от Матадора с 6:1 6:7(5) 6:3, а аржентинецът показа своето огромно уважение към именития си опонент, като след края на срещата той поиска тениска от легендарния испанец и му призна, че е сбъднал една своя мечта, изправяйки се срещу него. Действията на южноамериканеца предизвикаха множество дискусии както сред феновете, така и сред тенисистите, като някои намират това за проява на твърде голям респект и дори страхопочитание спрямо опонента, а други за просто един красив момент.

Едно от топ имената на мъжкия тенис в момента, Даниил Медведев, сподели и своята гледна точка относно тази ситуация. В интервю за The National той защити Качин, с характерното си чувство за хумор, като според него това е "проява на класа, която почти не се среща в тениса", макар и той самият да твърди, че не би постъпил, като аржентинския си колега:

"Това беше много забавно от страна на Педро. Бих го определил като наистина класен жест, който отсъства в тениса и определено беше нещо невиждано досега. Самият аз никога не съм имал намерение да поискам тениска от опонента си и може би не е правилно да се съсредоточаваш върху точно един човек, чийто екип искаш, защото тогава му отдаваш прекалено голямо значение и това ще повлияе на играта ти. В случая Педро го направи заради Рафа и се получи все едно е негов фен, а все пак това не беше последния мач в кариерата на Надал или нещо такова. Би било готино, ако се превърне в традиция, както е във футбола и тогава определено бих събрал поне 10-на чужди тениски, защото тогава вече ще е напълно в реда на нещата да го правим и никой няма да се почувства прекалено специален при подобна размяна" - коментира бившият номер едно.

Източник: Sportskeeda.com


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев: Жестът на Педро беше много класен, но изглеждаше като фен на Рафа Елеонора Александрова
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | любопитно | педро качин | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook