Медведев: В момента единствената ми цел е отново да бъда №1 в ранглистата

от в 14:47 на 27.03.2022
Диана Андреева

Даниил Медведев допусна ранна загуба на Мастърс турнира в Индиън Уелс, което позволи на Новак Джокович да се завърне на върха на световната ранглиста. След края на Miami Open обаче в челните позиции на класирането може да има нова рокада, но единствено при условие, че Медведев достигне до полуфиналите на надпреварата. 

В интервю след първата си победа в тазгодишното издание на Мастърса в Маями Медведев сподели, че е повече от мотивиран отново да бъде на върха. Руснакът разкри, че ще направи всичко по силите си, за да се завърне на първото място, а ето какво точно коментира той: 

"Искам отново да №1 в световната ранглиста. Мотивиран съм, което означава, че няма да се спра пред нищо, преди да постигна целта си. Бях истински щастлив, когахо бях на върха, макар да беше само за две седмици. Немалко велики играчи не са успявали да достигнат до тази позиция, така че съм много горд от себе си. 

В Индиън Уелс не играх на нужното ниво, но това единствено ми позволи да отделя допълнително време на тренировките. Сега се стремя да намеря място в полуфиналната фаза, защото по този начин ще си издействам отново позицията на върха в подреждането. Мотивиран съм, но се концентрирам само върху следващия мач и се старая да се абстрахирам от мислите за мястото на №1. 

Сега ми предстои двубой с Педро Мартинес и победата в него е единственото, което ме вълнува в момента. Няма да крия, че съм мотивиран да спечеля турнира не само заради титлата, но и защото така ще натрупам по-голяма преднина на върха. Решен съм отново да съм №1 и ще опитам този път да задържа позицията за по-дълго". - завърши Медведев.

Източник: ATP


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: В момента единствената ми цел е отново да бъда №1 в ранглистата Диана Андреева
Теми:  
atp finals | атп ранглиста | даниил медведев | медведев | новак джокович | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook