Мектич и Мелцер спечелиха титлата на двойки в София

от в 15:56 на 10.02.2019
Георги Христов

Хърватинът Никола Мектич и австриецът Юрген Мелцер спечели титлата на двойки от четвъртото издание на Sofia Open. На финала те победиха Чън-Пън Хсие (Тайван)/Кристофър Рунгкат (Индонезия) с 6:2, 4:6, 10:2 след 67 минути игра.

Мектич и Мелцер спечелиха първата част убедително, но във втория сет допуснаха ключов пробив при 4:4 и сервис на австриеца. Геймът приключи с двойна грешка на левичаря, а впоследствие Хсие и Рунгкат спечелиха подаването си и вкараха мача в шампионски тайбрек. Там Мектич и Мелцер бяха категорични – 10:2 точки.

За шампионите това е първа титла в едва третото им участие като тандем. Те играха заедно за първи път на US Open миналия сезон (III кръг), след което и в Москва, където достигнаха до четвъртфиналите.

№15 Мектич игра финал в София и миналата година, когато си партнира с Алекзандър Пея. В спора за трофея обаче те отстъпиха пред холандците Робин Хаасе / Матве Миделкооп. Това е общо 5-а титла за Мектич, който има и 5 загубени финала.

№123 Мелцер участва на финал за 31-и път и спечели титла №14. Австриецът е достигал до №6 при дуетите, като има и два триумфа в Големия шлем (Уимбълдън 2010 и US Open 2011).

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мектич и Мелцер спечелиха титлата на двойки в София Георги Христов
Теми:  
никола мектич | тенис | тенис бг | тенис турнир в софия | юрген мелцер

Коментари





Следвайте ни в Facebook