Мелбърн 1: Гаске и Тиафо с изненадващи поражения още на старта

от в 08:09 на 01.02.2021
Диана Андреева

Франсис Тиафо се бори до последно, но в крайна сметка отстъпи още в първи кръг на Murray River Open. Американецът не успя да се справи с Корентин Муте и след малко повече от два часа на корта се предаде - 6:3 4:6 4:6. В следващия кръг Муте ще се изправи срещу победителя измежду Алберт Рамос-Виньолас и Блейк Мот.

Двубоят между Тиафо и Муте бе много оспорван. Двамата бяха равностойни през по-голяма част от времето, но несигурността на американеца във важните моменти изигра ключова роля за изхода на срещата. Френският тенисист показа убедителна игра както на сервис, така и на ретур и в крайна сметка успя да се поздрави с успех.

В друга среща от деня Макензи Макдоналд отстрани френския ветеран Ришар Гаске. Макар че не спечели нито един сет, Гаске демонстрира висок стандарт на игра, но началният му удар го изправяше пред множество затруднения и той закономерно отстъпи със 6:7(2) 5:7.

Във втори кръг Макдоналд ще се изправи срещу Алекс Борт или Танаси Кокинакис, а на 1/8-ина финалите може да срещне поставения под номер едно в надпреварата - Стан Вавринка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мелбърн 1: Гаске и Тиафо с изненадващи поражения още на старта Диана Андреева
Теми:  
корентен муте | макензи макдоналд | мелбърн | ришар гаске | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook