Мелцер и Мектич надвиха Хсие и Рункгат и са новите шампиони в София

от в 15:37 на 10.02.2019
В

Финала при двойките в София се реши в шампионски тайбрек, където Мелцер и Мектич успяха да надделеят категорично с 10:2 точки!


Първият сет започна по-добре за европейската двойки, която взе 12 от първите 14 точки и поведоха на своите опоненти с 3:0 гейма, а Мелцер и Мектич изглеждаха твърде солидни за съперниците си в тези мигове.

Все пак Хсие и Рункгат не допуснаха нов брейк и така  откриха своята сметка, а до 5:2 нови пробиви нямаше, като играта блестеше със страхотни разигравания на мрежата и солидни удари от основната линия.

Там Рункгат трябваше да сервира за оставане в сета, но това се оказа непосилно за него.

Въпреки че азиатците успяха да се върнат от 15:40 и да стигнат до решаваща точка, там хубава комбинация на противниците им даде аванс от 1:0.



Откриващите геймове във втората част бяха лесни и за двете двойки, но във вторите такива, Мелцер и Рункгат срещнаха проблеми. Първо австриецът взе подаването си от 30:40, а после индонезиецът се справи с точката при дюс.

До 4:3 повече проблеми нямаше, а рядко някой от двата отбора стигаше до точка в гейм на противника си.

Двете двойки блестяха с редица отлични волета и ретури, а феновете в Арена Армеец гледаха тенис на много високо ниво.

В осмия гейм Хсие се върна от 15:30, за да може в следващия такъв той и партньора му да пробият Мектич. Това стана след страхотен  и двойна грешка при 30:40.

Така непоставените в схемата имаха задачата да сервират за сета. Това беше трудна за тях задача и се стигна до дюс, но те съумяха да се справят и пратиха мача в решаващ тайбрек.



Там добър сервис и хубаво воле дадоха аванс на Мелцер и Мектич.

Аналогично азиатския тим взе и тяхната първа точка за 1:1, но грешка от Рункгат след като взе твърде висока топка за него на мрежата даде аванс на противниците им от минибрейк.

Сервисите на европейците пък бяха твърде силни за противниците им и това им даде  комфортна преднина от 4:1. След почивката пък взелите втория сет загубиха нови пет точки, след силна игра на опонентите им и последваха няколко грешки, което направи резултата 9:1.

Въпреки че азиатците взеха втората им точка в тайбрейка, то те не успяха да стигнат до нещо повече, а след ас на европейците  всичко приключи, а имената на новите шампиони бяха ясни - Мелцер и Мектич!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мелцер и Мектич надвиха Хсие и Рункгат и са новите шампиони в София В

Коментари





Следвайте ни в Facebook