Мелцер: Правилата на Съвета на ATP изобщо не целят да прогонят Джокович

от в 16:32 на 30.11.2020
Калоян Соколов

Новак Джокович дълго време бе председател на Съвета на играчите към ATP, но чувстваше, че тенисистите нямат достатъчно гласност в структурата на тази организация и реши да я напусне, оглавявайки изцяло нов проект под името PTPA (Aсоциация на професионалните тенисисти). Към световния номер 1 се присъедини и още един бивш член на Съвета, а именно Вашек Поспишил, като идеята на двамата състезатели бе да извоюват по-голяма независимост за играчите.

Сърбинът обаче разказа през миналата седмица как два месеца след учредяването на въпросната организация, то той решава паралелно да се завърне на старата си позиция, но от ATP подобна възможност му бива отказана, тъй като според правилника това се счита за конфликт на интереси. Ноле пък остава с лош вкус в устата от ситуацията и твърди, че въпросната забрана е наложена специално заради него, само че не всеки в Тура е на подобно мнения и австриецът Юрген Мелцер изрази съвсем различна позиция:

"Това правило е в сила още от 2006-а година. Съвсем логично е да не може да си част от две конкурентни организации. Изненадан съм, че Джокович е учуден от развоя на събитията и приема нещата толкова лично, защото случаят далеч не е такъв и е съвсем нормално ATP да не позволява да заемаш две сходни длъжности на различни места"- завърши бившият член на топ 10.

 

 


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Мелцер: Правилата на Съвета на ATP изобщо не целят да прогонят Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | юрген мелцер

Коментари

Следвайте ни в Facebook