Меншик след успеха над Григор: Това е сбъдната мечта; вълнение е слаба дума за емоциите ми

от в 09:02 на 10.10.2024
Калоян Соколов

19-годишният Якуб Меншик устоя на напрежението и надигра Григор Димитров за втори път през сезона, за да се класира за своя дебютен 1/4-финал на ниво Мастърс в кариерата. Чехът прави мечтан рейд в Шанхай, след като във втория кръг отстрани и миналогодишния финалист Андрей Рубльов, а сега за него се задава сблъсък с идола му Новак Джокович и тийнейджърът не можеше да скрие вълнението си от всичко това:

"Повече от развълнуван съм. Вълнение е прекалено слаба дума за емоциите, които изпитвам в момента. Това е сбъдната мечта за мен. Беше много тежък мач от психологическа гледна точка, защото имаше много възходи и падения.

Григор е страхотен играч и срещу него трябва да се бориш за всяка една точка. Трудно е да запазиш концентрацията си през цялото време в подобни битки и съм много щастлив, че спечелих, но мачът ми коства изключително голямо колиачество от енергията ми.

Друга сбъдната мечта е да изляза в следващия кръг срещу Джокович, защото започнах да играя тенис именно заради него. Той вече беше на върха в спорта, когато започнах да играя тенис и още тогава осъзнавах колко е добър и му се възхищавах.

Той печелеше много титли от Големия шлем, а сега нещата не са много по-различни и е невероятно, че все още играе и ще имам шанса да се изправя срещу него. Наистина съм щастлив, че това ще се случи и предстои да видим на какво ниво ще бъда в петък" - сподели Меншик в интервюто си на корта след успеха над Григор.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Меншик след успеха над Григор: Това е сбъдната мечта; вълнение е слаба дума за емоциите ми Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | шанхай | якуб меншик

Коментари





Следвайте ни в Facebook