Mercedes Cup: Умбер продължава без загубен сет; Де Минор обърна Томпсън

от в 17:47 на 10.06.2021
Владислав Риждов

Французинът Юго Умбер продължава с доброто си представяне от началото на сезона на трева. След като записа само един успех по време на турнирите на клей сезона, днес Умбер се класира за четвъртфиналите на надпреварата в Щутгарт. Световният номер 32 победи в два сета Яник Ханфман - 7:6(9) 6:2 за час и 41 минути игра.

В откриващата част двамата се движеха гейм за гейм, като никой не успяваше да достигне до по-сериозен шанс да пробие съперника си. Единствените възможности за брейк бяха на сметката на левичаря от Франция и дойдоха в самия край на частта, но Ханфман отрази и двата брейкбола. Впоследствие двамата изиграха оспорван тайбрек, в който германецът поведе с минипробив и дори достигна до два сетбола, само че Умбер демонстрира хладнокръвие във важните моменти и спечели първия сет в своя полза. Втората част бе лишена от каквато и да е интрига. Умбер направи двоен брейк до средата на частта, за да поведе с 4:1. Френският тенисит се възползва по отличен начин от колебанията на своя противник при втори начален удар и до края на двубоя даде само още един гейм на Ханфман.

В друг мач от програмата поставеният под номер 4 Алекс Де Минор спечели трудно австралийското дерби срещу Джордан Томпсън с резултат (8)6:7 6:3 6:4.

Първата част премина без пробиви, като и двамата печелеха безпроблемно подаванията си и съвсем закономерно се стигна до тайбрек. В него Томпсън успя да дръпне в резултата с 4:2, но Де Минор изравни за 6:6. В крайна сметка световният номер 64 спечели четири от следващите шест точки и поведе в общия резултат. В началото на втория сет двамата продължиха с равностойнта игра. Де Минор така и не успяваше да затрудни своя сънародник, като дори трябваше да отразява точка за пробив в третия гейм. Джонсън наказваше всяка неточност в отиграванията на своя приятел и се добра до още два брейк шанса, но ги пропусна. В крайна сметка първата ракета на Австралия повиши темпото в най-важния момент, а след като проби за 5:3, 22-рият в света изравни общия резултат.

В решаващият сет Де Минор наложи инициативата без да прави нищо сензационно на корта. Австралиецът се възползва от спада в представянето на Томпсън и реализира пробив, който задържа до самия финал, поздравявайки се с първи успех на трева за сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Mercedes Cup: Умбер продължава без загубен сет; Де Минор обърна Томпсън Владислав Риждов
Теми:  
алекс де минор | тенис турнир в щутгарт | юго умбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook