Мертенс е новата шампионка в Доха след драматичен обрат!

от в 19:41 на 16.02.2019
В
Много драма и кошмарно сервиране белязаха финала в Доха. Двете тенисистки стигнали до тази фаза все пак показаха защо тряба да играят в този мач, а зрителите можеха да се насладят на качествени разигравания.

Първата част започна с цели 3 брейка, а първата която взе своето подаване беше Симона при 2:1. В отговор на това Елизе Мертенс не само взе своето подаване, а и върна пробива за 3:3.

И точно когато изглеждаше, че белгийката е има превес на корта, то грешките започнаха да идват, а това даде  мотивация на Халеп, която започна да играе все по-освободено и  записа  12 поредни точки, като така поведе в сетовете, а всичко всъщност започна с:

https://twitter.com/TopiTop62758306/status/1096809086191128576?s=19

Чак след нови 6 точки за Халеп и аванс от 1:0 и 30:0, Елизе все заветна точка и спря серията на опонентката си, но това не и помогна, защото тя отново бе пробита.

Все пак тази точка повлия доста добре на Мертенс, защото след това тя успя да пробие и дори за разнообразие взе и своето подаване, а така направи резултата в сета 2:2.

Последваха две подавания, в които отново имаше точки за брейк, но този път до пробиви не се стигна и така резултата набъбна до 3:3, а по същия начин се стигна и до 4:4. Ето и как Елизе спаси един от брейковете в своето подаване:

https://twitter.com/WTA_Espanol/status/1096811459747766273?s=19

Интересно стана в следващия гейм на Халеп, която бе пробита на нула и така  вече изоставаше с пробив, а това  допринесе за това сета до отиде в полза на белгийката и тя да се върне в мача.

Интересно беше, че Симона получи медицинска помощ заради крака си, но не изглеждаше сякаш това да й пречи много на корта.


Третата част започна доста добре за Елизе, която освен че взе своето подаване, записа важен гейм минал през пет дюса и спаси няколко брейка, за да може да излезне напред с 2:0.

Белгйката обаче не водеше за дълго, защото Симона превключи на съвсем друга предавка и вземайки 7 от следващите 8 точки, тя навакса пасива си.

Това обаче беше и последния пик в представянето на румънката, която допусна два поредни брейка и предаде мача в полза на съперничката си, като така и позволи на Мертенс да реализира най-големия успех в кариерата си печелейки титлата в Доха!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мертенс е новата шампионка в Доха след драматичен обрат! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook