Мертенс се класира за дебютен финал в кариерата си от категория "Premier" след впечатляващ успех над Кербер

от в 23:13 на 15.02.2019
В
Елизе Мертенс регистрира едно от най-значимите си постижения, откакто е в тура след като надигра в Доха с 6:4 2:6 6:1. шампионката от Уимбълдън, Анджелик Кербер.

Германката влезе по-добре в срещата и имаше два брейкбола още в първия гейм, но хубав сервис и мълниеносен бекхенд по правата извадиха Мертенс от ситуацията и тя не допусна да загуби подаването си.

Това даде нужното самочуствие на белгийката и тя на свой ред получи шансове да дръпне с пробив, а Кербер се пропука и направи изключително ненавременна двойна грешка.

Последва много драма и купища обрати в развитието на сет, но по-агресивната игра на Елиз взе връх за крайното 6:4. 

Втората част започна окуржаващо за белгийката, която както и в първия сет взе един много тежък гейм.

В петия гейм все пак Мертенс се пропука,а след  като пропусна шанс за рибрейк, нейната игра тотално се разпадна и Кербер лесно изравни за 1:1.

Третата част бе изпълнена с  първокласен тенис и разигравания във високо темпо, като никоа от двете не отстъпваше иницативата.

Решаваща роля имаше пробивът в полза на непоставната в схемата, който се случи в четвъртия гейм, а в тези мигове бекхендът й беше на невероятна висота и бележеше постоянни печеливши точки чрез него.

https://twitter.com/WTA/status/1096462798526152705?s=19

Нехарактерно за германката, след като изостана с 1:4, тя сякаш изгуби желание да се бори и показваше крайно негативен език на тялото, а това спомогна на Мертенс да довърши започнатото, класирайки се за първи финал в толкова престижен турнир, а там я очаква Симона Халеп срещу която Елизе няма победа.

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мертенс се класира за дебютен финал в кариерата си от категория "Premier" след впечатляващ успех над Кербер В

Коментари





Следвайте ни в Facebook