Местният любимец Тиафо спря Пер, Поспишил бе близо до загубата, но продължава напред

от в 09:08 на 08.10.2021
Диана Андреева

Мачът между Васек Поспишил и Джей Джей Улф продължи повече от два астрономически часа и след крайното 6:4 4:6 6:4 класира канадския състезател към втория етап от BNP Paribas Open 2021. Мачът бе изпълнен с възходи и падения както за единия, така и за другия тенисист, но в крайна сметка Поспишил демонстрира по-устойчива психика и се поздрави с победата.

След като още от самото начало мачът бе равностоен, Поспишил се поддаде на напрежението в първия сет и бе на път да пропилее ранния си брейк аванс, но намери сили да открие резултата в своя полза. Във втората част напрегнати моменти не отсъстваха, ала този път участващият с уайлдкард Улф бе по-убедителен и заслужено възвърна паритета в сетовете.

Третатата част със сигурност бе най-интересна, като още от самото начало темпото бе задавано от местния представител. Класираният под номер 187 се завърна на корта след почивката мотивиран да даде всичко от себе си. Агресивните му удари го изведоха мигновено напред в резултата и всичко за Поспишил изглеждаше загубено, а Васек трудно съумяваше да овладее гнева си. На канадеца дори му бе отнета точка, тъй като потроши ракетата си в земята. Изведнъж обаче световния номер 68 започна да печели точка след точка и в крайна сметка сътвори обрат от 1:3, за да се класира към следващия кръг.

В друг мач от деня Франсис Тиафо надигра осминафиналиста от Sofia Open 2021 Беноа Пер. Тиафо спечели сърцата на своите сънародници по време на тазгодишния US Open, а подкрепата в полза на американеца се усещаще на корта и днес, което със сигурност му помогна за крайното 6:4 6:4.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Местният любимец Тиафо спря Пер, Поспишил бе близо до загубата, но продължава напред Диана Андреева
Теми:  
беноа пер | Васек Поспишил | тенис турнир в индиън уелс | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook