Метц: Хачанов навакса сет пасив срещу световния №203, Фокина оцеля след трилър

от в 19:53 на 21.09.2021
Мирела Николова

Карен Хачанов откри участието си на турнира от категория АТР 250 в Метц с трисетова победа над тръгналия от квалификациите Александър Мюлер. Сребърният медалист от Олимпиадата в Токио стартира двубоя несигурно и загуби откриващата част, ала след това успя да се прегрупира и безпроблемно достигна до успеха в последвалите два сета, за да оформи крайното 4:6 6:1 6:3 и в следващата фаза на надпреварата ще се изправи срещу победителя от срещата между Петер Гойовчик и Антоан Оанг.

Мачът започна с инкасиране на пробив от страна на руснака, който в дебютните минути не можеше да намери оптималния си ритъм и дори бе застрашен от изоставане с два брейка, но скоро след това стабилизира представянето си. Това обаче не се оказа достатъчно за наваксване на пасива, тъй като Мюлер бе категоричен на свое подаване и без затруднения поведе в общия резултат.

Последва пълна мобилизация на Хачанов, резултирала в два ранни пробива, осигурили му преднина от 5:0, и той скоропостижно вкара срещата в трета решителна част. Там ситуацията на корта не се промени, защото играта на французина продължи да боксува, а съпротивителните му сили се изчерпваха с всяка изминала секунда, за да се стигне до реализирането на два брейка в полза на Карен, който се възползва от възможността да затвори двубоя още на ретур.

В друг мач от програмата в Метц световният №45 Алехандро Давидович Фокина трябваше да прекара близо 3 часа на корта, за да сломи съпротивата на 36-годишния Жил Симон. Французинът демонстрира вдъхновяваща игра пред родна публика в първите два сета, ала физически не издържа теста на старта и в крайна сметка по-високоранкираният тенисист се поздрави с победата - 6:7(4) 7:6(2) 6:2 и така се класира за втория кръг, където го очаква сблъсък с Николоз Басилашвили.

Представителят на домакините стартира ударно, реализирайки два пробива и повеждайки с наглед солиден аванс от 4:1. Неговият съперник обаче отказа да се предаде и докара нещата до тайбрек, който отиде на сметката на Симон. Вторият сет се развиваше напълно равностойно до 5:5, когато двамата тенисисти си размениха по един брейк и отново се стигна до дълъг гейм. В него Фокина изостана с 0:2, но оттам нататък влезе в серия от цели 7 поредни точки и възвърна паритета в общия резултат. Третата част не предложи никаква интрига, тъй като батериите на 36-годишния французин бяха на привършване и той не успя да окаже каквато и да било съпротива на Давидович Фокина, който съвсем скоро си гарантира участие в следващия етап.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Метц: Хачанов навакса сет пасив срещу световния №203, Фокина оцеля след трилър Мирела Николова
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | карен хачанов | Метц | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook