Мястото на завръщането е обявено: Надал обединява отново сили с Алкарас в края на сезона!

от в 20:28 на 23.09.2024
Елеонора Александрова

Рафаел Надал ще се присъедини към отбора на Испания за Купа "Дейвис" във финалната фаза на турнира, където 8-те най-добри отбора ще премерят сили помежду си в Малага. Новината беше обявена от капитана на отбора, Давид Ферер, който разкри и пълния списък от свои избраници.

Освен Матадора, ще видим в действие и голямата звезда Карлос Алкарас, бившите представители на топ 10 - Роберто Баутиста Агут и Пабло Кареньо Буста, както и специалистът на двойки - Марсел Гранойерс.

Така  има големи шансове отново да видим дуото "Надалкарас", което се превърна в една от най-обсъжданите теми на Олимпийските игри в Париж.

Матадора, който е 6-кратен носител на Купа "Дейвис", засега не е обявил нито един друг официален турнира и това се очаква да бъде първата му изява от началото на месец август, когато игра на Олимпиадата.

Единственото друго ясно около Рафа е участието му в демоснтративния турнир "6-те крале на Шлема" (16-19 октомври) в Саудитска Арабия, където още участие ще вземат Новак Джокович, Холер Руне, Александър Зверев, Даниил Медведев и Карлос Алкарас, а победителят ще си тръгне от Рияд с колосалната сума от 6 милиона щатски долара.

В четвъртфиналната фаза на Купа "Дейвис" Испания ще се изправи срещу Нидерландия, която е предвождана от Талон Грийкспор, Ботик ван де Зандхулп, Йеспер де Йонг и Уелси Кулхоф, като сблъсъците в Малага ще започнат на 19-ти ноември.

Източник: Punto De Break 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мястото на завръщането е обявено: Надал обединява отново сили с Алкарас в края на сезона! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | карлос алкарас | купа дейвис | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook