Михаил Кукушкин е на финал в Марсилия!

от в 17:50 на 23.02.2019
В
Михаил Кукушкин реализира нова чиста победа в Марсилия. Той надделя с 6:4 6:4 над Юго Умбер в оспорван сблъсък.

Юго откри мача по възможно най-трудния начин и след осем дюса и пет спасени брейкбола успя някак си да се добере до откриващия гейм в мача след близо 14 минути игра, а причина за проблемите на младока бяха множество двойни грешки и непредизвикани такива в дългите разигравания, които той допусна. Пропуснатите възможности обаче не повлияха на Михаил, който отговори с бърз гейм на нула, а мачът продължи да блести със страхотни дълги разигравания. Разнообразието в играта на Кукушкин обаче беше и основната причина казахстанецът да е по-добрият на корта, а в следващия гейм той стигна и до нова възможност за брейк, която този път успя и да реализира, а така и записа първия пробив в мача.


https://twitter.com/TennisTV/status/1099316851799150592?s=19

Михаил продължаваше да бъде просто страхотен, играейки безпогрешно в своите геймове, а това не позволи на френския му опонент да стигне дори до точка на ретур. Последва и аналогичен гейм на Умбер, а той тогава за първи път в срещата успя да вземе подаването си на нула, за да направи резултата 3:2.

Както в миналия гейм, така и тук Кукушкин беше безпогрешен на свой сервис и отново дръпна с 4:2. Така се развиха и геймовете до края на сета, а абсолютно безапелационен Кукушкин не даде нито една точка в свой сервис гейм на Умбер, докато французинът отново допускаше няколко неточности в своите подавания, но все пак повече брейкове в частта нямаше, като така Михаил продължи серията си от шест поредни сета тук в Марсилия, бидейки и на още един такъв от финала.

https://twitter.com/mundotenis31/status/1099336039825584128?s=19

Втората част започна с гейм за Умбер на 15. В последвалото подаване на Михаил след близо час игра и 22 поредни точки в сметката си на свой сервис, Юго най-после стигна до точка, но тя беше и единствената такава за французина в гейма и Кукушкин изравни. В последвалия гейм именно той показа на какво е способен, след като връщайки всичко, се добра до 15:40. Умбер все пак се измъкна при първия брейкшанс след разиграване с над 20 удара, приключило с грешка на казахстанеца. Това се повтори и при следващия брейкпойнт и така французинът стигна до дюс, а взимайки и следващите две точки, затвори гейма в своя полза.

Последва нов гейм, където Юго просперира, а този път той стигна и до цели две точки и 30:30, но нищо по-значимо не последва, като така и разултатът стана 2:2. И след като миналия път оцеля от 15:40, то този път французинът трябваше да спасява цели три точки за брейк. Първата беше отразена след хубаво стоп воле, а втората такава с хубав форхенд по правата, но третата се оказа непосилна за отразяване за младока, като така той предаде и подаването си. След пробива двамата продължиха да играят стабилно на сервис и успяха да вземат безпроблемно своите подавания, като така скоро направиха резултатът преди почивката 4:3. Това се повтори, но след брейкове в следващите два гейма, като първо Юго извоюва рибрейк след изключително агресивна игра, а в последвалия гейм това стори и казахстанският му съперник, повеждайки с 5:4. Без повече брейкове до края на мача, срещата приключи в полза на Кукушкин.



С тази си победа Михаил прекрати серията си от три последователни загубени полуфинали и очаква своя опонент измежду Давид Гофен и Стефанос Циципас.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Михаил Кукушкин е на финал в Марсилия! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook