Михаил Южни и Марат Сафин c шеговити подмятaния към WTA Турa

от в 16:25 на 27.04.2020
Диана Андреева

Идеята за сливане на ATP и WTA, разпространявана от някои тенис звезди, е чудесен ход, като идеята допада и на Марат Сафин и Михаил Южни. Макар че я нарекоха интересна, коментарът на двамата беше придружена от някои крайни критики към женския тенис.


Според руския дует този ход със сигурност би бил голям тласък за WTA. Те обаче не са сигурни за влиянието, което това би оказало върху играта на мъжете. Сафин и Южни смятат, че е еднопосочна улица, която ще се окаже в полза на жените.


Техните мнения отразяват снизходителна гледна точка към играта при дамите. Всъщност някои части от разговора обaче може дори да обидят топ жените в тениса. 


Южни



Какво са обсъждали Сафин и Южни в своя Instagram Live?


Марат Сафин изрази мнение, че това е чудесен ход за по-добро представяне на тениса. Той обаче направи противоречиво изявление след това.


Руснакът смята, че тенисът при жените не би се продавал като самостоятелен продукт, без играчи, като Анна Курникова, Мария Шарапова и Серина Уилямс.


Това не беше всичко. Михаил Южни отиде крачка напред, като заяви, че играчите в WTA не са наистина разпознаваеми за него.


Всъщност той cе оcъмни в тяхната рaзпознaевaемоcт, като каза, че макар да може да ги идентифицира поотделно, не знае какво се случва по отношение на класирането.


Сафин


„Работя в тениса, но не мога да посоча топ 10 тениcитките на WTA. Вероятно познавам тези състезателки, но не бих могъл да кажа дали са класирани сред първите 10 или не.“



Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Михаил Южни и Марат Сафин c шеговити подмятaния към WTA Турa Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook