Мико Кузманов донесе поредна българска победа на Чаланджъра в Румъния!

от в 11:30 на 13.07.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов за пръв път в кариерата си има привилегията да бъде поставен на Чаланджър и по отличен начин се възползва от схемата, след като днес не остави никакви шансове на Педя Кръстин и го надигра с категоричното 6:2 6:2.

Втората ни ракета доминираше срещата през цялото време, докато неговият опонент допусна твърде висок брой непредизвикани грешки и заслужено напусна надпреварата в Яси. Пловдивчанинът пък наглед го очаква повече от преодолима задача в следващия етап, защото ще се изправи младия румънец Николас Йонел, който е извън топ 500 на световната ранглиста.

Кузманов притискаше съперника си от самото начало, като реализира ранен пробив и впоследствие го затвърди безпроблемно. Сърбинът опита да се върне в резултата, но нашият сънародник доминираше изцяло разиграванията от основната линия и си осигури спечелването на първата част, осъществявайки нов брейк в подаването на опонента си.

Вторият сет се разви почти напълно идентично, а разликата се криеше в това, че все пак Кръстин съумя да отмъкне един от сервис геймовете на Мико, само че самият той показа още по-ниско ниво при началните си удари и родният ни представител не изпита трудности при затварянето на сблъсъка в своя полза.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мико Кузманов донесе поредна българска победа на Чаланджъра в Румъния! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook