Милев и Нестеров обърнаха първите поставени и са финалисти на Чаланджъра във Верона!

от в 18:42 на 26.07.2024
Калоян Соколов

Чука и Стената - това бяха прякорите, с които Янаки Милев и Пьотр Нестеров пожелаха да бъдат назовавани от журналистите на миналогодишния Sofia Open, когато за втори пореден сезон съумяха да запишат съвместна победа на ниво ATP, а във втория кръг бяха много близо до това да надиграят и бъдещите шампиони в турнира, а именно Александър Недовиесов и Гонзало Ескобар.

Днес двамата наши сънародници пък постигнаха нов впечатляващ успех в карето, след като записаха трета пореда победа на клей Чаланджъра във Верона и така ще играят своя първи финал на подобно равнище и общо втори като тандем (шампиони са на фючърса в Созопол отпреди две години).

20-годишните българи направиха сезационен обрат над топ поставените Пьотр Матушевски и Карол Джевицки, надигравайки ги с 4:6 7:6(5) 10:5 и така утре ще спорят за титлата с опитните Марсело Демолинер и Гийермо Дуран, които са втори поставени в схемата и имат общо 9 спечелени титли в карето на ниво ATP.

Поляците трябваше в самото начало да обръщат гейм от 0:40, но показаха защо неслучайно са в подножението на топ 100 и отразиха всички четири брейкбола пред родните ни представители. Наред бяха убедителни геймове в полза на сервиращите, докато не се стигна до 5:4 в полза на топ поставените, когато българската двойка се пропука и сетът беше спечелен от по-високоранкираните състезатели.

Втората част се движеше отново с ясно изразено преимущество на сервиращите а Пьотр и Янаки трупаха сериозен брой асове на сметката си. В деветия гейм нашите момчета влязоха в поредица от отлични ретури и имаха два скрити сетбола, но до изненади не се стигна и всичко щеше да се реши в тайбрек. Там първите в схемата имаха аванс от 5:3 и изглеждаше, че ще сложат точка на спора, само че Милев върна българите в надпреварата след фамозен минаващ форхенд по правата и те не загубиха нито точка повече до края на дългия 13-ти гейм.

Финалният супер тайбрек до 10 точки започна по перфектен начин за непоставените играчи, които на бърза ръка дръпнаха с 3:0, но топ поставените върнаха единия мини пробив и намалиха пасива си до 3:4. Оттам насетне обаче нашите сънародници бяха безупречни, печелейки 6 от следващите 8 разигравания и така утре ще могат да се поздравят с най-големия си трофеи досега!

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Милев и Нестеров обърнаха първите поставени и са финалисти на Чаланджъра във Верона! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | верона | Обзори | пьотр нестеров | Чаланджър | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook