Милионер за един час: Медведев напусна Саудитска Арабия с тежка загуба, но пълни джобове

от в 14:16 на 17.10.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев може да беше обявен за един от 6-те крале на Шлема, но короната много бързо падна от неговата глава по време на 1/4-финалния му двубой с Яник Синер на демонстративната надпревара "Six Kings Slam" в Рияд. Руснакът нямаше абсолютно никакъв отговор за играта на световния номер едно и допусна една от най-тежките си загуби в своята кариера, губейки с 0:6 3:6 за едва 69 минути игрово време.

"Не помня някой някога да е играл така срещу мен. Не можех да противодействам по абсолютно никакъв начин и не знаех какво изобщо бих могъл да направя на корта" - лаконично коментира Медведев след осмото си поражение в последните си 9 мача срещу италианеца.

Катастрофалното поражение обаче всъщност надали толкова ще заболи световния номер 5, който може за пръв път да инкасира "геврек" в съперничеството си със Синер, но ще напусне Саудитска Арабия значително по-богат и без никакви щети върху своя ранкинг.

Форматът в турнира предвиждаше играчите достигнали до полуфиналите да изиграят поне 2 мача,(финал и двубой за третото място) а двамата отпаднали 1/4-финалисти директно можеха да си стегнат куфарите, защото не беше предвидено тяхно участие в заключителните два дни на състезанието.

Това означава, че Медведев ще си тръгне от Рияд с чек на стойност от 1,5 милиона долара, който на практика си осигури за 1 час време. Аритметиката ни показва, че руснакът е заработвал близо 22 хиляди долара на минута по време на мача или точно 362 долара на секунда, така че в крайна сметка едва ли Даниил Медведев би могъл да каже, че това не е един много добър ден в офиса за него, в който беше възнграден с по 500 хиляди долара за всеки един спечелен от себе си гейм.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Милионер за един час: Медведев напусна Саудитска Арабия с тежка загуба, но пълни джобове Калоян Соколов
Теми:  
atp | six kings slam | даниил медведев | любопитно | рияд

Коментари





Следвайте ни в Facebook