Милман и Манарино ще спорят за титлата на Astana Open

от в 18:10 на 31.10.2020
Диана Андреева

След цяла седмица изпълнена с оспорвани мачове и неочаквани победи, най-после стана ясен финала в Казахстан! В спор за титлата един срещу друг ще се изправят световният номер 45 Джон Милман и 32-годишният Адриан Манарино. Това ще бъде трета среща помежду им, като до сега французинът няма нито една победа. За последно те се срещнаха в края на август на турнира Синсинати, където след трисетова драма Милман успя да си наложи.

В днешния си 1/2-финален мач Джон се справи с младия американец Франсис Тиафо, като световният номер 45 се нуждаеше от малко повече от два часа, за да може след 3:6 6:4 6:4 да се класира за заключителния мач на Astana Open.

Според статистиката, Тиафо е по-успешен в някои показатели - той има по-голям процент на вкаран втори сервис, както и на реализирани пробиви в срещата, ала въпреки това Милман успя да надиграе своя противник. Благодарение на агресивната си игра от дъното на корта, Джон контролираше разиграванията, което му позволи и да навакса изоставането си в сетовете, давайки му възможност да се бори за първа титла в кариерата си.

Другата 1/2-финална среща не бе толкова оспорвана. След точно 100 минути прекарани на корта, Адриан Манарино се справи с 21-годишния Емим Русувуори. След 7:5 6:2 французинът успя да затвори мача в своя полза, като по този начин сложи край на участието на младока в надпреварата.

До сега финландецът не бе стигал толкова напред в ATP надпревара. За първи път той игра на това ниво тази година в Монпелие, където отпадна във втори кръг. Щом сезонът бе възобновен, Емил отново се появи на голямата сцена, като той привлече вниманието към себе си на турнира в Синсинати, където взе сет на тогавашния световен номер осем Матео Беретини. Как ще се развива занапред младият тенисист предстои да разберем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Милман и Манарино ще спорят за титлата на Astana Open Диана Андреева
Теми:  
джон милман | емил руусувуори | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook