Милман с разгромен успех над Гойовчик; Иснър преодоля Куери

от в 02:12 на 28.02.2019
В
Джон Милман и Джон Иснър се класираха на четвъртфиналите на турнира от сериите АТР 500 в Акапулко след двусетови победи. Милман тотално обезличи Петер Гойовчик с 6:0 6:2 за малко над час игра, докато Иснър се справи с коварния за него сънародник Сам Куери след рутинното 6:4 6:4. Така двамата в следващата фаза на надпреварата ще се изправят именно един срещу друг в битка за място на полуфиналите.

Австралиецът започна своя мач прекрасно, бидейки значително по-солиден от съперника си в ударите от дъното на корта, докато Гойовчик просто не успяваше да противодейства на прекалено стабилната игра на осмия поставен.

Резултатът от тези фактори бе геврек в полза на Милман, който отпусна само десет точки на опонента си в рамките на първата част на двубоя.Във втората австралиецът отново започна с моментален пробив, но след продължителен гейм при 2:0 Гойовчик се възползва от третия си шанс за рибрейк, като така и записа първи гейм в мача.

Радостта на германеца обаче не изтрая дълго, защото веднага след рибрейка неговият съперник отново заигра на изключително високо ниво, а след осем поредни точки за няколко минути в полза на Милман австралиецът отново се откъсна в резултата, този път с 4:1.Осмият поставен реализира и още един брейк при 5:2, с който си гарантира и крайния успех в срещата.

 

Джон Иснър, подобно на австралийския си адаш, започна своя мач, реализирайки ранен пробив.

Американският бомбардир не успя да спечели нов гейм на ретур до края на сета, но всемогъщият му начален удар бе достатъчен на Иснър за успеха му в първия сет, който дойде след само четири загубени точки на сервис.Развитието на втората част бе сходно, като третият поставен съумя отново да нанесе ранен брейк, този път при 1:1, а до края на срещата високият 210 сантиметра Иснър загуби само две точки на начален удар, което означаваше, че след ново 6:4 той се класира на четвъртфинал.

 

Милман и Иснър са се изправяли два пъти помежду си досега, като общият баланс на срещите помежду им е 2:0 в полза на високия американец. Все пак двамата за последен път са се изправяли един срещу друг през 2016-та година, а оттогава Милман е показал значително израстване в играта си, което ни обещава един изключително интригуващ мач утре!

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Милман с разгромен успех над Гойовчик; Иснър преодоля Куери В

Коментари

Следвайте ни в Facebook