Милман се справи със Симон след трудна битка и продължава напред в София

от в 14:05 на 11.11.2020
Диана Андреева

Въпреки че напомни за най-силните си години в тура, Жил Симон не успя да се справи с представителя на Австралия - Джон Милман. След 7:5 6:7(2) 6:2 шампионът от турнира в Казахстан преди две седмими успя да затвори мача и по този начин се класира за 1/4-финалите в София, където го очаква Васек Поспишил.

Първата част от мача бе много динамична. Агресивна игра от страна на Милман и почти безгрешна защита на Симон, бяха причината за дълги и оспорвани разигравания. Благодарение на пробив, французинът поведе с 4:2, но авансът му бе заличен след доста напрегнат гейм.

След няколко много равностойни подавания, Симон сервираше, за да вкара мача в тайбрек, но две двойни грешки и много убедително представяне от страна на опопента му, подпомогваха световния номер 62 да се пропука и по този начин да загуби откриващата част.

Вторият сет също бе много интересен. Дългите и оспорвани разигравания продължиха, но този път Симон изцяло задаваше темпото. След като навакса изоставене от 0:2, французинът дори поведе с пробив, но авансът му бе заличен.

Отново последваха няколко по-спокойни гейма, в които въпреки че не бе съгласен със съдийските отсъждания на няколко пъти, Симон запази самообладание и след като спаси два мач бола, достигна до тайбрек.

Там, разочарован от пропиляните си шансове, Милман свали много нивото си на игра и предаде гейма, с което вкара мача в решителна трета част. В последния сет австралиецът успя отново да намери ритъма си, за разлика от Симон, който срещаше проблеми на сервис, което в комбинация с много непредизвикани грешки, сложи край на участието му в Sofia Open 2020 след три часа и 15 минути прекарани на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Милман се справи със Симон след трудна битка и продължава напред в София Диана Андреева
Теми:  
джон милман | жил симон | софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook