Милман за драматичния мач със Симон, българската публика и следващата си среща

от в 08:32 на 12.11.2020
Калоян Соколов

През вчерашния ден Джон Милман надигра Жил Симон в най-дългата среща в история на Sofia Open, която продължи над три часа и така се класира за четвъртфиналите на надпреварата, а ето какво сподели той веднага след двубоя:

Успя да спечелиш срещата над един час, след като пропусна първия си мачбол. Как се чувстваш сега?

- Страшно съм изморен. Миналата година играх с Жил в Сидни и мачът отново бе невероятно изтощителен. Той е невероятно корав състезател и знаеш, че винаги трябва да си подготвен за тежка битка срещу него. Сега главното за мен остава да се възстановя физически.

Как съумя да спечелищ днешния двубой?

- Симон използва скоростта от ударите на съперника си по отличен начин. Той се зарежда от това. Стратегията ми беше да се боря за всяка точка и да бъда търпелив, което и аз успях да сторя. Той е един от най-добрите играчи на хард в зала през последните 10 години и тази победа означава много за мен.

По време на мача каза на съдията да контролира публиката по-добре. Какво имаше предвид?

- Изглежда имаше няколко души, които бяха заложили за Симон и поведението им не бе според етикет. Надявам се тази забележка към феновете да не ми струва скъпо и те да ме подкрепят в двубоя ми срещу Вашек Поспишил, защото ще имам нужда от тяхната енергия срещу такъв тежък опонент, който ме победи наскоро при подобни условия. Ще разчитам основно на себе си, но не бих отказал и малко подкрепа от трибуните.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Милман за драматичния мач със Симон, българската публика и следващата си среща Калоян Соколов
Теми:  
sofia open 2020 | джон милман | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook