Миналогодишната шампионка и при жените е аут след поражение от Бенчич! Векич пък спаси мачбол и сътвори паметен обрат

от в 23:55 на 02.09.2019
В
Белинда Бенчич е първата четвъртфиналистка на US Open 2019! Швейцарката хвърли поредната бомба в турнира, след като отстрани японката Наоми Осака. Световната номер 12 не даде шанс на миналогодишната шампионка в Ню Йорк, надделявайки със 7:5 6:4 за малко по-малко от час и половина игра.

Бенчич направи голяма услуга на австралийката Ашли Барти - с днешната си загуба Осака ще премине под номер три в ранглистата, а пред нея ще са съответно на първо място Барти, а на второ, отпадналата в миналия кръг - Каролина Плишкова.



По време на двубоя Наоми не успяваше да се нагласи добре за ударите си, което ѝ пречеше да се противопостави на агресивната игра от страна на Бенчич. Това само  донесе неприятности на японката, като тя предаде първия сет след пропилян аванс от 40:30 в десетия гейм.

През следваща част Осака имаше проблеми с коляното, като след медицинска помощ японката съвсем не съумяваше да покаже познатата на всички игра. Така, изоставайки с пробив, тя предаде и двата сета, с което Бенчич сложи край на участието на Осака в тазгодишната надпревара в Ню Йорк.

В друг мач от дневната сесия Дона Векич спаси мачбол във втория сет и направи обрат над 30-тата в световната ранглиста - Юлия Гьоргес. Макар че германката нанесе 21 аса, това не беше достатъчно да спре Дона, която в крайна сметка надделя с 6:7(5) 7:5 6:3.



Проблемите на Гьоргес идваха изцяло от психиката ѝ, като тя не успя да се съвземе след пропиляния мачбол и допусна неочаквания за всички обрат. Макар и трудно, германката успя да се добере до първия сет, ала впоследствие, серивирайки за мача, Юлия допусна три двойни грешки, с което предаде гейма.

Така при 5:5 нещата изцяло се обърнаха, като Дона спечели следващите два гейма, с което вкара мача в трети сет. По време на решаващата част Векич изцяло доминираше на корта, с което се класира за четвъртфинален мач срещу швейцарката Белинда Бенчич.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Миналогодишната шампионка и при жените е аут след поражение от Бенчич! Векич пък спаси мачбол и сътвори паметен обрат В

Коментари





Следвайте ни в Facebook