Миналогодишният финалист е аут: Медведев бе повален от световния №25 на старта в Париж!

от в 17:48 на 02.11.2022
Мартин Петков

Даниил Медведев се представи фантастично на надпреварата във Виена през миналата седмица, която спечели по безапелационен и даде сериозна заявка, че отново може да се бори за върха в световната ранглиста. Всичко това превърна руснака в един от големите фаворити за трофея на Мастърса в Париж, където той достигна до финала през миналия сезон и завоюва трофея през 2020-а, само че още на старта го очакваше много тежко изпитание в лицето на непримиримия Алекс Де Минор, който показа феноменална игра и успя да поднесе сензацията след 6:4 2:6 7:5. Досега Медведев имаше четири успеха в също толкова срещи с австралиеца, само че този път непоставеният състезател демонстрира далеч по-агресивен подход и се поздрави с крайния успех, като по този начин си осигури осминафинален сблъсък с полуфиналиста от Откритото първенство на САЩ - Франсис Тиафо.

Бившата първа ракета на света се сблъска със сериозни трудности още в откриващото си подаване за двубоя, като на три пъти трябваше да отразява брейкбол, ала доверявайки се на началния си удар, излезе "сух" от неблагоприятната ситуация. Продължителните разигравания с течение на срещата се превърнаха в тенденция и често наброяваха повече от 20 удара, но руснакът съумяваше в повечето случаи да излиза победител от тях. Не такава беше ситуацията в десетия гейм обаче, когато Медведев подаваше за оставането си в сета и допусна куп неточности, най-голямата от които дойде при сетбол на съперника, след като опитът му за смач излетя далеч извън очертанията на корта и аутсайдерът откри сметката си в мача.

Без време за губене, миналогодишният вицешампион промени тактическия си облик и започна да е далеч по-агресивен при размените от дъното, което се увенча с искания от европееца успех и той разполагаше с ранен пробив аванс. Де Минор от своя страна по никакъв начин не наподобяваше показаното допреди по-малко от час игра и неточностите превъзхождаха значително печелившите му отигравания, при което се откри шанс пред световния номер 4 да удвои предимството си и той с присъщата си непоколебимост изпрати сблъсъка в заключителната му фаза, изравнявайки общия резултат.

Стартът на решителната част беше аналогичен с този на предходната, след като руснакът се осланяше на стабилността си от основната линия и поведе с брейк по пътя към победата. Плановете му скоро обаче претърпяха неочакван погром, който беше вследствие на подема в представянето на австралиеца, и паритетът възцари при сет на сет и 2:2. В идните моменти от срещата фаворитът и шампион във френската столица от 2020-а година се нагърбваше с това да задава темпото в разиграванията, ала силите му стигнаха единствено за достигането на два брейкболи, от които не произлезе нещо повече. Именно тези ключови ситуации обаче вдъхнаха нужната увереност на Де Минор, който преобърна на 180 градуса ролите на корта и в рамките на две подавания на Медведев си осигури четири мачбола, от които оползтвори последния в заключителния 12-и гейм, благодарение на двойна грешка от ракетата на руснака, който показа изблици на ярост и се скара с всеки, изправил му се на пътя, докато световният номер 25 ликуваше с първата победа в кариерата си над представител на първата петица в класацията на АТР.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Миналогодишният финалист е аут: Медведев бе повален от световния №25 на старта в Париж! Мартин Петков
Теми:  
atp | алекс де минор | даниил медведев | мастърс париж | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook