Миналогодишният финалист разделя Григор Димитров от място на 1/4-финалите в Монте Карло

от в 14:56 на 11.04.2024
Калоян Соколов

Холгер Руне ще е съперник на Григор Димитров на осминафиналите в Монте Карло. Датчанинът също през днешния ден трябваше да доиграе мача си от втория кръг, но разликата беше, че световният номер 7 трябваше да работи много по-здраво за победата. Миналогодишният финалист водеше със сет и пробив на Сумит Нагал (6:3 2:1), но се стигна до рибрейк веднага след почивката, а "щастливия губещ" не спря дотук и изравни общия резултат с изключително вдъхновен тенис.

Решителният сет също започна много оспорвано и индиецът изравни от 0:2 до 2:2 с  много смела игра, но накрая се пречупи и фаворитът се наложи с финалното 6:3 3:6 6:2. По този начин ще наблюдаваме повторение на тазгодишния финал в Бризбейн, когато първата ни ракета надви 20-годишния си съперник и така завоюва своята първа титла от 7 години насам.

Досега Димитров и Руне имат 3 изиграни срещ помежду си, а българинът има аванс от 2:1 победи, но за пръв път ще премерят сили помежду си на клей. Самата среща е поставена под номер четири в програмата на "Корта на принцовете" и ще започне след сблъсъка между Стефанос Циципас и Александър Зверев, а любопитното е, че Григор със сигурност ще изпревари скандинавеца в световната ранглиста, ако го победи и ще бъде минимум под номер осем в следващото издание на световната ранглиста, защото младокът все още е заплашен от това да загуби поне 590 точки от актива си в класацията на ATP.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Миналогодишният финалист разделя Григор Димитров от място на 1/4-финалите в Монте Карло Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | монте карло | Обзори | следващ съперник | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook