Минаващ удар фантазия: Григор продуцира отиграването на деня за сбогуване с Шанхай (видео)

от в 09:44 на 10.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров претърпя неприятно поражение в 1/8-финалите на Мастърса в Шанхай, отстъпвайки за втори път през сезона от Якуб Меншик. Българинът се завърна след 1-месечна травма и показа добри игри срещу Зизу Бергс и особено Алексей Попирин, но вчера нашата първа ракета сякаш нямаше същите нива на енергия, като тийнейджърът се възползва от това и напълно заслужено спечели.

Все пак турнириът може да бъде счетен за сравнително успешен от страна на световния номер 10, имайки предвид дъогото му отсъствие от корта, а освен това той съумя да се сбогува по познатия си начин с азиатските си фенове, продуцирайки едно от най-зрелищните отигравания на турнира, което дойде по време на петия гейм от втория сет на сблъсъка му с 19-годишния талант.

Тогава наглед младокът беше поел инциативата в разиграванието, изпълявайки остър бекхенд по диагонала, с който притисна Димитров в ъгъл. Това накара Меншик да продължи напред към мрежата, но последва същинска тенис фантазия от ракетата на българина, след като той насочи минаващия си удар единствено с помощта на китката, демонстрирайки за пореден път своята феноменална техника, а топката профуча неспасяемо покрай изненадания чех.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Минаващ удар фантазия: Григор продуцира отиграването на деня за сбогуване с Шанхай (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshot | видео | григор димитров | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook