Минаващ удар от друго измерение: Шелтън знае как се прави и без да гледа към корта (видео)

от в 08:38 на 30.04.2023
Калоян Соколов

Бен Шелтън играе дебютния си сезон в ATP Тура, но младокът вече се превърна в любимец на публиката, тъй като практикува изключително атрактивен стил на игра. Доскорошният колежанин грабва феновете с агресивния си стил на игра и богат арсенал от удари, който му позволява да се измъква от всяка една ситуация на корта. Пореден пример в това отношение беше вчерашното отиграване на Шелтън по време на неговия двубой срещу Ян-Ленард Щруф от втория кръг на Мастърса в Мадрид, което спокойно може да бъде определено за досегашния най-добър удар в хода на сезон 2023.

Четвъртфиналистът от Аустрелиън сътвори сензационен минаващ удар във втория гейм на мача, когато Щруф реши да атакува мрежата и наглед беше пласирал форхенд воле с отлична дълбочина, само че световният номер 38 не се притесни, че топката е зад гърба му и използва единствено своя усет, за да направи един от най-впечатляващите пасингшоти, при който той нямаше никаква видимост към корта.

Всъщност въпросният удар позволи на 20-годишния състезател да се сдобие с две точки за пробив и много скоро той разполагаше с преднина в сетовете, но опитният германец се бори до последно и в крайна сметка реализира обрат в двубоя, печелейки със 7:5 в решителната част.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Минаващ удар от друго измерение: Шелтън знае как се прави и без да гледа към корта (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бен шелтън | видео | любопитно | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook