Минаващ удар от слайс в движение? Григор Димитров владее всички удари в учебника (видео)

от в 13:19 на 01.09.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров винаги е умеел да прави на корта неща, за които повечето му колеги определено могат да завиждат. Българинът сътвори купища магически отигравания през вчерашния ден, за да запише една от най-престижните си победи от началото на сезона, надделявайки с категоричното 6:3 6:4 6:1 над Анди Мъри. 

Началото на мача беше далеч от бляскаво за двамата тенисисти, които изпитваха огромни трудности във всяко едно свое подаване и непредизвиканите грешки бяха с много сериоза бройка, но постепнно нашият сънародник придоби контрол над срещата и заигра с много сериозна доза самочувствие, което ни позволи да видим някои от характерните му импровизации на корта.

Първата ни ракета действаше с особена свобода в третия сет, където всичко се получаваше с лекота за него и беше способен да направи завършващ удар във всяка една ситуация, а това нагледно се доказва с минаващия удар, който му осигури геймбол за аванс от 5:1.

Въпросното разиграване се развиваше с преимущество на Мъри и логично 3-кратният "мейджър" носител потърси излизане към мрежата, само че не беше подготвен за бекхенд слайса на родния ни представител, който профуча покрай него и така станахме свидетели на една от най-красивите точки на турнира досега.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Минаващ удар от слайс в движение? Григор Димитров владее всички удари в учебника (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | анди мъри | бгтенис | видео | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook