Минаващ удар зад гърба и уинър с 42 километра в час: Магията на Григор в мача срещу Руне (видео)

от в 12:24 на 12.04.2024
Калоян Соколов

Нестандартните изпълнения от ракетата на Григор Димитров са абсолютно нормално явление в неговите мачове и това е една от причините да бъде толкова обичан навсякъде по света. Българинът е един от тенисистите с най-богат тенис арсенал и изглежда, че колкото и да го наблюдаваме през годините, то той винаги ще намери с какво още да ни изненада.

Точно това се случи по време на вчерашния двубой на първата ни ракета с Холгер Руне от осминафиналите в Монте Карло, който беше загубен след близо 4 часа битка на корта. Въпреки негативният звършек на срещата, ние съумяхме да се насладим на две изумителни имровизации в изплънение на родния ни представител, които накараха публиката да скандира неговото име до последната точка, а Руне определено искаше просто да напусне корта по-бързо и да отпразнува насаме победата си, защото настрои дори неутралните зрители срещу себе си, което се дължеше на изключително провокативното му и неспортсменско поведение през целия мач.

Първото сензационно изпълнение на нашия сънародник дойде при аванс от 4:3 и 30:0 за него във втория сет, когато Руне взе топката изключително рано от ретур и веднага атакува мрежата, но последва феноменална реакция на Григор, който изпълни магически минаващ удар зад гърба си и не даде никакъв шанс на своя опонент да направи печелившо воле.

Другата подобна точка пък дойде в изключително важен момент от срещата, тъй като миналогодишният финалист сервираше при 5:6 в решителната част, надявайки се да достигне до тайбрек. Въпросният гейм стартира с преднина от 40:0 за по-високоранкирания играч, само че следващите две точки отидоха в актива на бившия номер три, а равенството в гейма дойде след знаменито разиграване, което Григор завърши с удар над глава, залъгвайки по такъв начин съперника си за посоката на изпълнението, че видяхме един от най-бавните уинъри в професионалния тенис някога - едва 42 километра в час.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Минаващ удар зад гърба и уинър с 42 километра в час: Магията на Григор в мача срещу Руне (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshot | бгтенис | григор димитров | монте карло | удар

Коментари





Следвайте ни в Facebook