Минути преди срещата му: Контузия спря Ник Кирьос от участие в Атланта

от в 08:09 на 27.07.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос определено показва значително по-високо ниво на професионализъм през настоящия сезон и и неизменно дава всичко от себе си на корта. Това почти веднага му се отблагодари, тъй като австралиецът достигна до финала на Уимбълдън, доказвайки как е почти невъзможно да бъде спрян, когато играе най-добрия си тенис. Австралиецът пък впоследствие реши да не прави прекалено дълга почивка и беше готов да се завърне за надпреварата в Атланта, откъдето традиционно започва лятното американско турне.

Кирьос обаче е получил травма в областта на коляното, която явно е достатъчно сериозна, за да го извади от състезанието. Новината беше обявена само минути преди мача на бившия номер 13 срещу квалификанта Петер Гойовчик, като Ник реши да излезе на корта, за да обясни лично ситуацията на феновете:

"Бих искал да ви кажа, че се чувствам ужасно от факта, че не съм способен да се състезавам днес. Печелил съм този турнир и точно тук съм показвал един от най-добрия си тенис в кариерата. Единствено исках да ви дам шоу и да видите на какво съм способен, но не съм в оптимално състояние и наистина съжалявам, че ще трябва да се откажа. Все пак ще се опитам да продължа участието си на двойки с Танаси и ви моля да не бъде твърде сурови с мен. Имах желание да ви видя и да ви кажа, че ви обичам, а догодина се надявам да се завърна и на сингъл" - завърши канберецът.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Минути преди срещата му: Контузия спря Ник Кирьос от участие в Атланта Калоян Соколов
Теми:  
atp | атланта | Ник Кирьос | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook