Миша Зверев: Брат ми е по-бърз и физически подготвен от Надал; може да спечели и в 3 сета

от в 16:25 на 25.05.2024
Елеонора Александрова

Суперсблъсъкът между Рафаел Надал и Александър Зверев се очертава да е най-очакваната среща в първия кръг на Ролан Гарос. В повторение на полуфинала на надпреварата от Големия шлем във Франция от 2022-ра, където се случи и злощастната контузия на германеца, извадила го от игра за цялата останала година, световният номер 4 влиза, като фаворит в предстоящия двубой, но 14-кратният шампион на Париж не бива да бъде отписван в никакъв случай, когато говорим за надпреварата в Париж.

По повод дългоочаквания мач между двамата тенисисти, говори братът на Саша, Миша Зверев, който е бивш представител на топ 25, а в момента работи за Евроспорт. По-големият брат Зверев сподели следното интересно мнение по въпроса:

"Тричасовият мач, който завърши без реализиран мачбол, защото Саша се контузи, се състоя преди две години и вече брат ми го е преодолял. След това той беше извън игра в продължение на 6-7 месеца, а Рафаел Надал спечели последната си титла от Откритото първенство на Франция, но сега те ще играят още в първия кръг, а нещата са много по-различни.

Саша е поставен, а Рафа е извън топ 100 за първи път от повече от 20 години. Всички ме питат: "Миша, какво ще стане? Как мислиш?" Винаги съм вярвал, че Саша можеше и трябваше да спечели онзи полуфинал. Този път обаче няма какво да го спре, защото Рафа стана малко по-бавен, а физическата му форма вече не е същата. Бързината и физическото състояние ще са сериозни предимство на брат ми.

Ударите на Надал може и да са същите, но големият въпрос е дали той може да ги приложи в пет сета. Мисля, че победителят в крайна сметка ще бъде Саша и се надявам всичко да приключи в три сета. Смятам, че е способен да го направи.

Въпреки всичко, това ще бъде много труден мач - може би не толкова от игрова гледна точка, колкото от емоционална такава, защото може да бъде и последен мач на Рафаел Надал в Париж. Публиката наистина няма да може да реши дали иска да види страхотен мач или просто Рафа отново да спечели на "Филип Шатрие".

И двамата ще влязат на корта с много кураж, нервност, но и със странното усещане, че ерата на Рафаел Надал може да приключи именно на червената настилка в Париж." - допълни Миша.

Източник: Евроспорт 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Миша Зверев: Брат ми е по-бърз и физически подготвен от Надал; може да спечели и в 3 сета Елеонора Александрова
Теми:  
александър зверев | миша зверев | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook