Миша Зверев: Саша не може да бъде победен, когато играе добре; готов е за Надал

от в 00:04 на 02.06.2022
Мирела Николова

Александър Зверев постави повече от неубедително начало на сезона си, инкасирайки поредица от ранни поражения, но постепенно съумя да намери ритъма си и вече е част от полуфиналната фаза на тазгодишния Ролан Гарос. За да достигне дотам, един етап по-рано германецът надделя над Карлос Алкарас в четири сета, но сега му предстои още по-сериозно изпитание в лицето на 13-кратния шампион във френската столица Рафаел Надал.

До момента Саша има три победи от девет изиграни срещи срещу Матадора, едната от които постигната на червена настилка в Мадрид през миналата година. Братът на Александър - Миша, вярва в шансовете на световния №3 да запише успех над Краля на клея и в утрешния им двубой, позовавайки се на показаното в четвъртфиналите и техническите характеристики, с които може да се похвали Зверев.

"От четиримата останали полуфиналисти Саша притежава най-бързия форхенд, най-бързия бекхенд и най-бързия сервис. Същевременно е най-високият, което му позволява да има най-широк обхват, като работата му с краката също не е за подценяване. Затова въпросът ми е: "Как може да бъдеш победен, когато играеш добре?". Ти разполагаш с почти целия репертоар от удари, можеш да играеш агресивно, а в същото време имаш добра защита - така ти можеш да бъдеш номер едно.

Срещу Алкарас планът за действие беше отличен от първата до последната точка. Използваше чудесно форхенда по диагонала, както и бекхенда по правата, играеше често на форхенда на Алкарас и сервираше отлично. Освен това беше много съсредоточен и спокоен, не позволи момент на разконцентриране. Не се влияеше негативно от добрите удари на Алкарас, нито от собствените си лоши отигравания. Представянето му беше наистина силно. 

С този успех той успя да постигне много. За първи път победи представител на топ 10 в турнир от Шлема, въпреки че не беше фаворит в мача. Саша доказа на критиците си, че може да играе много добре и че е в състояние да елиминира големите претенденти за титлата. Беше много важна победа за него - за психиката и за самочувствието му. Мисля, че е готов за сблъсъка срещу Рафа", завърши бившият №25.

Източник: Eurosport

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Миша Зверев: Саша не може да бъде победен, когато играе добре; готов е за Надал Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | интервю | любопитно | миша зверев | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook