Мисията беше невъзможна: Джокович даде едва един гейм на Ебдън и потегли успешно в Париж

от в 15:47 на 27.07.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович откри победоносно участието си на своята пета Олимпиада. Поставеният под номер едно ясно заяви, че надпреварата на кортовете на Ролан Гарос е най-важната за него, имайки предвид, че олимпийското злато е единственото значимо отличие, което липсва в славната кариера на сърбина. 24-кратният "мейджър" шампион до голяма степен имаше една тренировка в игрови условия, изправяйки се срещу двойковия специалист Матю Ебдън, който няма класиране в световната ранглиста на сингъл и дори не можеше да се похвали със спечелен мач на ниво ATP на червени кортове.

Самият Ебдън попадна като резерва в основната схема и качи забавно клипче съпроведено със саундтрака от филма "Мисията невъзможна", разбирайки как му предстои да играе срещу най-успешния тенисист в историята. В крайна сметка симпатичният австралиец изглежда беше преценил добре силите си и в нито един момент не изглеждаше, че вярва в своите шансове да надиграе световния номер две, като Джокович записа разгромен успех, отпускайки едва един гейм на неранкирания си съперник - 6:0 6:1 за 54 минути игрово време.

Самият мач трудно може да бъде анализиран, тъй като разликата в класите беше много драстична и интригата напълно липсваше в мача. 36-годишният играч нямаше никакви аргументи срещу балканеца от дъното на корта, а късите му топки почти винаги намираха центъра на мрежата. Всичко това доведе до фрапантната статистика от 9 грешки срещу едва 1 уинър от страна на Ебдън и първата част отиде в историята за едва 25 минути, през които "Джокера" просто трябваше да връща топката от другата страна на мрежата и това му беше напълно достатъчно да не отпусне нито гейм на двойковия специалист.

Сърбинът продължи наказателната си акция и във втория сет, където взе 8 поредни точки и много скоро се откъсна напред с 4:0 гейма. Аутсайдерът реши да заложи тотално на елемента на изненадата, разчитайки на излизания към мрежата и сервиси отдолу, което доведе до известен положителен резултат за него, защото му позволи да спечели първия си и единствен гейм в срещата, а така сме само на една крачка от това да видим мечтан сблъсък между Джокович и Надал във втория на Игрите в Париж, като това ще се случи при утрешен успех на Матадора над Мартон Фучович.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мисията беше невъзможна: Джокович даде едва един гейм на Ебдън и потегли успешно в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook